Poverenica na skupu regionalnih medijskih profesionalaca na Paliću

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na stručno-edukativnom skupu “Jesenji radio dani RAB Srbija” i godišnjoj skupštini ovog reprezentativnog udruženja na Paliću koji je okupio medijske profesionalce iz zemlјe i regiona.

Poverenica je istakla da su mediji izuzetno važan partner Povereniku u izgradnji otvorenog i tolerantnog društva, te podsetila na načela nediskriminatornog izveštavanja o manjinskim i marginalizovanim grupama.

Govoreći o poštovanju principa ravnopravnosti i tolerancije u medijima, poverenica je predstavila priručnik za novinare i novinarke “Borba za ravnopravnost” koji je priredio Poverenik za zaštitu ravnopravnosti u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji, a koji svim zaposlenima u medijima može biti dobar alat i pomoć u izveštavanju o osetlјivim društvenim grupama. U okviru iste sesije “Poštovanje principa ravnopravnosti i tolerancije u medijima”, govorio je i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio.

Šefica kabineta poverenice Antigona Andonov vodila je radionicu namenjenu novinarima i novinarkama o nediskriminatornom izveštavanju i medijskom promovisanju vrednosti ravnopravnosti i tolerancije u cilјu otklanjanja nedoumica u izveštavanju o osetlјivim i manjinskim društvenim grupama.

Print Friendly, PDF & Email
back to top