Poverenica na predstavljanju knjige “Žene i sport”

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković prisustvola je predstavljanju knjnjige “Žene i sport”, autorke prof. dr Milke Đukić.

Čestitajući autorki na knjizi za koju kaže da zavređuje veliku pažnju zbog brojnih predrasuda o uspehu žena u sportu, poverenica je rekla da je to suštinsko pitanje za razvoj jednog društva.

“Ovo je retka prilika kada me pozovu da govorim o  nekoj temi a da je pre mene u  knjizi već neko sve rekao. Struktura knjige pokazuje da je  gospođa Đukić problemu neravnopravne  pozicije žena u sportu  prišla na jedan sistemski način, uz ocenu da je neophodno  da imamo više žena tamo gde se donose odluke. Valjalo bi nam još više ovakvih publikacija i projekata koji mogu da nas edukuju i da menjaju stvari u našem društvu”, rekla je poverenica.

Autorka, prof. dr Milka Đukić rekla je da je u ovoj knjizi  obradila različite segmente, jedan deo je istorijski, vratila se u staru Grčku i stari Rim, citirala Homera jer smatra da je to sam početak. To je period kada su Spartanke imale ravnopravno pravo da se bave sportom”, rekla je Đukić.

Promociji su prisustvovale i Nataša Kovačević, Svetlana Bilić, Jovanka Šaranović, Zorica Mršević i Stana Božović.

Print Friendly, PDF & Email
back to top