Poverenica i Mladi od akcije

Došlo je vreme da učimo od mladih, a vaša rešenost da se uključite u borbu protiv nasilja nad ženama na ovako neposredan i kreativan način to potvrđuje, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković srednjoškolcima, učesnicima i učesnicama projekta „Mladi agenti promena protiv nasilja nad ženama“ na završnoj konferenciji koju je organizovao Centar modernih veština u saradnji sa UN Women.

Preko 50 mladića i devojaka iz srednjih škola u Paraćinu, Kikindi, Šapcu i Beogradu realizovali su četiri različite kampanje u njihovim gradovima, koje su predstavljene u školama i na društvenim mrežama.

Poverenica je đake upoznala sa pojmovima diskriminacije, predrasuda i stereotipa i predstavila im ulogu institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, a oni su navodili lične primere iz njihovog neposrednog okruženja i interesovali se na koje još načine mogu da se uključe u suzbijanje diskriminacije.

Projekat je sprovoden u okviru regionalnog programa UN Women „Zaustavljanje nasilja prema ženama: primena normi, promena svesti“ koji podržava Evropska unija.

Print Friendly, PDF & Email
back to top