NAJAVA: Trening za organizatore Živih biblioteka u Srbiji

 

Grupa “Hajde da…” u saradnji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i u partnerstvu sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu i Kancelarijom poverenice za zaštitu ravnopravnosti, organizuje Nacionalni trening za organizatore Živih biblioteka u Srbiji, koji će se održati od 10. do 13. avgusta u Sremskim Karlovcima.

Trening ima za cilj da razvije standarde kvaliteta u metodologiji organizovanja Živih biblioteka, kao i da obuči buduće organizatore za kvalitetno sprovođenje Živih biblioteka uz poštovanje principa i vrednosti koje stoje iza ovog projekta: ljudskih prava, različitosti i interkulturalnog dijaloga.

Ideja treninga je da se osnaži nova generacija organizatora Živih biblioteka u Srbiji, koji bi se pridružili već postojećoj mreži nastaloj 2012. godine. Postojanje ovakve mreže osigurava kvalitet i saradnju među organizacijama civilnog društva u Srbiji i institucija uključenih u projekat, kao i jači uticaj na lokalne zajednice.

Zainteresovane organizacije i pojedinci više informacija i prijavni formular mogu pronaći na zvaničnoj Facebook stranici grupe “Hajde da…”.

Popunjen prijavni formular i pismo podrške potrebno je poslati do 30. jula na mejl suzana@hajdeda.org.rs.

Izabrani učesnici i učesnice biće obavešteni o rezultatima prijave do 1. avgusta. Svim izabranim učesnicima biće pokriveni troškovi smeštaja i ishrane. Putne troškove učesnici pokrivaju sami.

Više informacija o samom treningu, kao i prijavni formular možete naći u prilogu:


microsoft-word-icon Prijavni formular za trening za Živu biblioteku Preuzmi


microsoft-word-icon Opis projekta Živa biblioteka Preuzmi


Print Friendly, PDF & Email
back to top