Тренинг за невладине организације о дискриминацији

У оквиру пројекта „Спровођење антидискриминационих политика у Србији“, Повереник за заштиту равноправности организовао је дводневну обуку за тренере и тренерице „Дискриминација и механизми заштите од дискриминације“. Обука је одржана у два блока, 17 – 18. јула и 21 – 22. јула, а присуствовало је преко 30 представника/ца невладиних организација из 11 локалних самоуправа.

У уводном обраћању, помоћница поверенице Љиљана Лончар истакла је да је улога невладиних организација на локалном нивоу од кључног значаја у остваривању нашег заједничког циља, друштва једнаких и равноправних. Радне сесије о дискриминацији као друштвеном феномену, узроцима дискриминације и превазилажењу предрасуда, водио је искусан тренерски тим који чине Весна Петровић, Биљана Јањић и Биљана Малетин Уљаревић. Саветница у стручној служби Повереника Данијела Стојименов говорила је о конкретним случајевима дискриминације и примерима из праксе Повереника који се односе на сарадњу са организацијама цивилног друштва.

Циљ обуке био је да, применом интерактивних метода, учесници/е стекну релевантна знања у области правне заштите од дискриминације и улози организација цивилног друштва у унапређењу равноправности, али и да развију и унапреде своје тренерске вештине. Као резултат ових активности, биће успостављена мрежа обучених тренера и тренерица, а најуспешнији имаће прилику да, уз подршку тренерског тима, реализују даље тренинге у својим локалним самоуправама.

Print Friendly, PDF & Email
back to top