Годишња признања за параолимпијце

 

На годишњој свечаности Параолимпијског комитета Србије проглашени су најуспешнији појединци, екипе и тренери за 2015. годину.

За најуспешнијег спортисту изабран је Жељко Димитријевић, освајач златне медаље на Параолимпијским играма у Лондону и прваку Европе у атллетској дисциплини чуњ. Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић уручила је признање Милошу Микићу, који је у Жељково име преузео награду.

„Као повереница за заштиту равноправности, сваког дана указујем на бројне баријере са којима се суочавају наше грађанке и грађани са инвалидитетом. Ово је уједно и мој апел надлежнима да се настави са уклањањем свих препрека и да једнога дана живимо у друштву једнаких стартних позиција“, рекла је повереница Јанковић.

Она је, говорећи о људским потенцијалима, парафразирала једног познатог спортисту да се граница између могућег и немогућег превазилази одлучношћу. Повереница је истакла да су ову баријеру наши спортисти превазишли и да се нада да ће нас опет обрадовати медаљама.

Параолимпијци су прошле године на европским и светским шампионатима постигли врхунске резултате и освојили велики број медаља. За најуспешнију спортискињу изабрана је Борислава Перић – Ранковић. Најуспешнији тим чинили су Борислава Перић – Ранковић, Нада Матић и Зорица Попадић, а признање за најбољег тренера добио је Златко Кеслер.

На свечаности су додељена и специјална признања институцијама, компанијама и појединцима уз чију су подршку наши спортисти постигли значајне успехе.

Print Friendly, PDF & Email
back to top