Семинар за полицијске службенике и службенице у Суботици

У Полицијској управи у Суботици одржан је четврти у низу семинар „Механизми препознавања и реаговања на дискриминацију“, на коме је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић полазницима и полазницама представила рад институције Повереника. Испред Мисије ОЕБС у Републици Србији полицијске службенике и службенице поздравио је Стефан Вреденмарк, виши саветник за рад полиције у заједници.

На семинару је обрађено неколико значајних тема са аспекта рада и поступања полиције у заједници. Мартин Матијашевић са Факултета безбедности Универзитета у Београду, указао је на значај комуникације у примени полицијских овлашћења и превенцији дискриминације у поступању са грађанима и грађанкама. Проф. др Радомир Зекавица са Криминалистичко-полицијске академије презентовао је резултате истраживања „Однос полиције према дискриминацији“, а помоћница поверенице Косана Бекер одржала је радионицу „Појам и облици дискриминације“.

Проф. др Ивана Крстић са Правног факултета Универзитета у Београду представила је међународне стандарде у области заштите од дискриминације и праксу Европског суда за људска права, након чега је у Маја Бјелош из Београдског центра за безбедносну политику указала на родну равноправност у сектору безбедности.

Print Friendly, PDF & Email
back to top