Седми семинар Панела младих Повереника за заштиту равноправности

 

Седми семинар Панела младих Повереника за заштиту равноправности одржан је од 7. до 9. децембра у Орашцу.

Седамнаест чланова Панела младих, „Истеривача дискриминације“ дискутовало је на тему рода, пола и сексуалне оријентације.

О томе шта је то дискриминација и о надлежностима и активностима Повереника за заштиту равноправности, панелисте су упознале Ивана Филипов, Тијана Милошевић и Рејхана Ћоровић из институције Повереника.

Презентацију и радионицу о роду, полу и сексуалној оријентацији водила је Биљана Малетин, експерткиња за родну равноправност. Биљана Јањић и Маријана Кракер из МДРИ Србија представиле су пројекат „Деца са сметњама у развоју у институцијама као жртве вишеструке дискриминације“.

Панелу младих Повереника придружили су се и нови чланови који ће у наредном периоду промовисати заштиту равноправности у градовима из којих долазе. Своја искуства млађим „Истеривачима дискриминације“ пренели су Милан Станковић и Драгана Колак.

Последњег дана, чланови панела младих разговарали су и са две „живе књиге“: Сњежаном Јолић, особом са инвалидитетом и Марином Илић, волонтерком на СОС телефонима за жене које су претрпеле насиље.

„Истеривачи дискриминације“ договорили су се да наредних месеци организују различите активности у својим локалним срединама на тему положаја деце са сметњама у развоју без родитељског старања.

Print Friendly, PDF & Email
back to top