Посета правника и правница из Белорусије Поверенику

 

Делегација правника и правница из Белорусије посетила је данас институцију Повереника за заштиту равноправности у оквиру пројекта УНДП-а, чији је циљ упознавање са искуствима државних органа и јединица локалне самоуправе у поступању по притужбама које грађани електронски упућују органима.

Са надлежностима и радом институције Повереника за заштиту равноправности, госте из Белорусије упознале су помоћница поверенице Косана Бекер, шефица Кабинета поверенице Антигона Андонов и Тијана Милошевић, саветница у Стручној служби.

Чланове делегације из Белорусије највише су занимала искуства Повереника за заштиту равноправности у вези са притужбама: од подношења до поступања по притужбама. Посебно интересовање показали су за систем слања притужби електронским путем. Такође, упутили су бројна питања о законодавству у Србији у области људских права и заштите равноправности.

Делегацију Белорусије чинили су представници и представнице Министарства правде, Академије за управу, Државног центра за законодавство и права истраживања и представница Друштва особа са инвалидитетом.

Print Friendly, PDF & Email
back to top