САСТАНАК ПРЕМИЈЕРА И ПОВЕРЕНИЦЕ

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се са Повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић.
Премијер и Повереница разговарали су о активностима на остваривању пуне равноправности свих наших грађана и грађанки, пре свега у циљу унапређењу услова и једнаких шанси за све приликом запошљавања и на тржишту рада, уз посебну пажњу на најугроженије групе као што су особе са инвалидитетом, млади, труднице и породиље, старији од 50 година, и друге рањиве групе нашег становништва.
Поред најављеног побољшања положаја пензионера кроз измене прописа везаних за превремене пензије, премијер Вучић је, између осталог, најавио и оштрију проверу законских обавеза које се односе на приступачност јавних објеката и површина, као и и свих препрека са којима се суочавају особе са инвалидитетом, али и деца са инвалидитетом, потврђујући да је потребан убрзан рад за њихово несметано и пуно укључивање у систем образовања.
Повереница Јанковић захвалила је на подршци председника Владе раду институције у борби против дискриминације и важности поступања по препорукама Повереника за заштиту равноправности.
Једна од тема састанка била је јачање регионалне сарадње кроз активности које Повереник за заштиту равноправности спроводи са институцијама и телима у региону.

Print Friendly, PDF & Email
back to top