Састанак поверенице Бранкице Јанковић са представницима СУБНОР-а

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић се састала са представницима СУБНОР-а, са којима је разговарала о њиховим активностима у правцу неговања антифашизма и могућностима даље сарадње.  У времену када се суочавамо са нарастајућим  говором мржње, релативизацијом нацизма и фашизма, као и негирањем жртава из периода Другог светског рата, важно је активније промовисати антифашистичке вредности које Србија са правом баштини.

-Србија је једна од ретких земаља која не дели тренд раста антисемитизма, ксенофобије и расизма, а један од разлога је велико страдање српског народа у оба светска рата. Међутим, изоловани инциденти показују да је потребно посветити већу пажњу едукацији младих, али и неговању културе сећања на жртве и страдања – рекла је повереница Јанковић и додала да ће Повереник за заштиту равноправности подржати сваку борбу за правду и правичност, као део борбе за слободу сваког појединца.

Председник СУБНОР-а Србијем, генерал Видосав Ковачевић уручио је Бранкици Јанковић захвалницу за допринос у развијању и очувању антифашистичке борбе Србије.

Print Friendly, PDF & Email
back to top