Sastanak poverenice Brankice Janković sa predstavnicima SUBNOR-a

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković se sastala sa predstavnicima SUBNOR-a, sa kojima je razgovarala o njihovim aktivnostima u pravcu negovanja antifašizma i mogućnostima dalje saradnje.  U vremenu kada se suočavamo sa narastajućim  govorom mržnje, relativizacijom nacizma i fašizma, kao i negiranjem žrtava iz perioda Drugog svetskog rata, važno je aktivnije promovisati antifašističke vrednosti koje Srbija sa pravom baštini.

-Srbija je jedna od retkih zemalja koja ne deli trend rasta antisemitizma, ksenofobije i rasizma, a jedan od razloga je veliko stradanje srpskog naroda u oba svetska rata. Međutim, izolovani incidenti pokazuju da je potrebno posvetiti veću pažnju edukaciji mladih, ali i negovanju kulture sećanja na žrtve i stradanja – rekla je poverenica Janković i dodala da će Poverenik za zaštitu ravnopravnosti podržati svaku borbu za pravdu i pravičnost, kao deo borbe za slobodu svakog pojedinca.

Predsednik SUBNOR-a Srbijem, general Vidosav Kovačević uručio je Brankici Janković zahvalnicu za doprinos u razvijanju i očuvanju antifašističke borbe Srbije.

Print Friendly, PDF & Email
back to top