Састали се Јанковић и Жиофре

Амбасадор Европске Уније и шеф Делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре посетио је институцију Повереника за заштиту равноправности где је са повереницом Бранкицом Јанковић разговарао о поштовању различитости и значају равноправности као темељу сваког демократског друштва.

На састанку је било речи о достигнутим стандардима у области заштите људских права и значају равноправности, који представљају вредности заједничке свим европским друштвима, и важне су за процес приступања Србије ЕУ.

Једна од тема односила се на активности усмерене на различите облике подршке припадницима најосетљивијих категорија становништва, укључујући и сузбијање нетолеранције и говора мржње у јавном простору.

Амбасадор Жиофре је истакао велики допринос и улогу институције за заштиту равноправности која је посвећена јачању људских права, владавине права и даљем развоју демократског и толерантног друштва.

Јанковић и Жиофре сагласили су се о неопходности даљег оснаживања капацитета институције, а на састанку је било речи о будућим активностима и заједничким пројектима у различитим областима, у циљу унапређења равноправности.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top