“Vi možete sve”- poručila poverenica devojčicama povodom Dana devojčica u IKT

“Devojčice, želim da budete svesne da je svaka od vas, kao i svaka devojčica u našoj zemlјi i u svetu  posebna i da ima moć koju niko ne može oduzeti, ali da kada odrastete to i ne zaboravite”, poručila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković povodom Međunarodnog dana devojčica u IKT (informacione i komunikacione tehnlogije).

Devojčicama koje su učetvovale u takmičenju “UHVATI IDEJU” poverenica je takođe poručila: “Kada uhvatite ideju ne puštajte, ne dozvolite da vam iko stane na put! Na tom putu ćete se boriti i menjati stavove onih koji misle drugačije, i pobedićete. A dok vi rastete mi, odrasli postavili smo cilјeve. Napravili smo agendu 2030. i rekli da do tada, treba postići punu rodnu ravnopravnost i osnažiti žene i devojčice jer želimo da vam ostavimo bolјi svet.”

Dan devojčica (Girls in ICT Day) organizuje se širom sveta poslednjeg četvrtka u aprilu i ima za cilј da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, već da se rukovode ličnim interesima i talentima. U Srbiji ga je po deveti put  organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i premijerke Ane Brnabić.

Print Friendly, PDF & Email
back to top