Sastanak Brankice Janković sa generalnim sekretarom OEBS Tomasom Gremingerom

SАОPŠТЕNјЕ

pоvоdоm sаstаnkа Brаnkicе Јаnkоvić sа gеnеrаlnim sеkrеtаrоm ОЕBS Тоmаsоm Grеmingеrоm

 

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković razgovarala je sa gеnеrаlnim sеkrеtаrоm Оrgаnizаciје zа еvrоpsku bеzbеdnоst i sаrаdnju Тоmаsоm Grеmingеrоm o dugogodišnjoj veoma dobroj i kontinuiranoj saradnji koje institucija Poverenika ima sa OEBS-om.

Janković je upoznala Gremingera sa aktivnostima koje institucija preduzima na polјu zaštite i unapređenja ravnopravnosti, i posebno istakla brojne obuke koje je sproveo Poverenik, zatim regionalnu saradnju tela za ravnopravnost Jugoistočne Evrope, kao i godišnju medijsku nagradu i interesovanje medija za teme lјudskih prava, ravnopravnosti i tolerancije.

Greminger je pružio punu podršku dalјem radu poverenice i institucije, i iskazao veliki značaj posvećene institucije za demokratiju i vladavinu prava u društvu, posebno za razumevanje međusobnih razlika. Generalni sekretar OEBS-a je pozdravio kao posebno značajno predstavlјanje Godišnjeg izveštaja o radu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u Narodnoj skupštini Republike Srbije, sa čim se saglasila poverenica Janković, istakavši da je to značajno za sve građane i građanke u našoj državi.

 

 

Foto: OEBS/Milan Obradović

Print Friendly, PDF & Email
back to top