Poverenica na konferenciji ECRI u Strasburu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvuje na godišnjoj konferenciji evropskih institucija za ravnopravnost u Strazburu, koju organizuje Evropska komisija za borbu protiv rasizma i netolerancije (ECRI).

Skup je prilika da se kroz razmenu stavova i praksi unapredi okvir zaštite lјudskih prava, uz učešće eminenetnih stručnjaka iz cele Evrope, a ove godine otvorila ga je drektorka Direktorata za demokratiju Saveta Evrope Snežana Marković.

Ove godine konferencija (ECRI) , posvećena je primeni opštih preporuka državama članicama za politike prema institucijama za ravnopravnost , usvojenih u decembru 2017.g., naročito onih koje se odnose na nezavisnost i efikasnost ovih institucija. Konferencija je važna i zbog razmene iskustava institucija za ravnopravnost ,u oblasti borbe protiv govora mržnje, iz pozicija različitih država.

Pored poverenice Janković na konferenciji učestvuje predsednik Odbora za lјudska i manjinska prava i ravnopravnost polova skupštine Srbije, Meho Omerović i zamenik Zaštitnika građana

Print Friendly, PDF & Email
back to top