Potpisan Protokol o saradnji sa 11 opština i gradova

U Palati Srbija potpisan je protokol o saradnji između Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Stalne konferencije gradova i opština i jedanaest jedinica lokalne samouprave. Skup su otvorili Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić.

Na skupu je istaknuta važnost sprovođenja antidiskriminacionih politika na lokalnom nivou, kao i saradnje relevantnih državnih aktera, nezavisnih državnih organa i organizacija civilnog društva. Vođa projektnog tima Đanfranko D’Eramo predstavio je aktivnosti koje će tokom naredne dve godine biti sprovedene u odabranim lokalnim samoupravama: Boru, Ivanjici, Jagodini, Kosjeriću, Leskovcu, Loznici, Novom Pazaru, Odžacima, Prijepolju, Vranju i Žitištu.

Planirane aktivnosti su deo EU projekta “Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Srbiji” koji zajednički sprovode Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

Print Friendly, PDF & Email
back to top