Dijalog mladih sa poverenicom koji je organizovala Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS)

Mladima treba dati više šanse i stalnu poruku da za njih ima prostora i da i te kako mogu da utiču na donošenje najvažnijih odluka koje ih se tiču, izjavila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković na događaju Dijalog mladih sa poverenicom koji je organizovala Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS).

Ona je navela da je diskriminacija na osnovu starosnog doba u vrhu, ali da se instituciji najmanje obraćaju mladi, dok iskustva različitih organizacija koje se bave položajem mladih pokazuju da se oni često susreću sa diskriminacijom, naročito na tržištu rada. Zbog toga je važno da od njih direktno čujemo na koje načine unaprediti saradnju, naglasila je Janković.

Tokom razgovora, mladi su se interesovali za pitanja jednakog pristupa obrazovanju i zdravstvenim uslugama, a bilo je reči i o položaju mladih pripadnika osetljivih društvenih grupa.

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti potpisao je početkom godine Memorandum o saradnji sa KOMS-om, savezom 109 udruženja mladih u Srbiji. Današnji događaj organizovan je u sklopu serijala sastanka mladih sa relevantnim institucijama sa ciljem da se unapredi njihov položaj.

Print Friendly, PDF & Email
back to top