Радни састанак поверенице Јанковић и високог комесара ОЕБС-а за националне мањине Абдрахманова

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се у просторијама Повереника са високим комесаром ОЕБС-а за а националне мањине, Кајратом Абдрахмановим. Радни састанак са високим комесаром и члановима његове делегације је протекао у отвореном и конструктивном разговору о положају националних мањина у Србији, при чему је истакнуто да свако демократско друштво води рачуна о унапређењу равноправности на свим пољима, па и она која су достигла висок степен напретка у овој области.

Јанковић је упознала Абдрахманова о најважнијим мерама и активностима које се у институцији Повереника спроводе у циљу побољшања положаја припадника националних мањина, а размењена су и запажања о изазовима пред којима се глобално налазимо у области заштите људских права и равноправности.

Високи комесар Абдрахманов је изразио подршку раду поверенице Јанковић и истакао значај залагања институције Повереника за унапређење положаја националних мањина, као и сузбијање свих облика  дискриминације. На састанку је било речи и о наставку дугогодишње успешне сарадње ОЕБС-а и Повереника за заштиту равноправности.

Print Friendly, PDF & Email
back to top