Повереница за заштиту равноправности на регионалној конференцији “Жене у полицији и лидерство: изазови и добре праксе”

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествовала је на регионалној конференцији “Жене у полицији и лидерство: изазови и добре праксе”, коју је организовала Мрежа жена у полицији МУП Републике Србије, у сарадњи са UN Women и Међународним бироом за наркотике и спровођење закона Стејт департмента (INL) Америчке амбасаде у Београду.

Жене у Србији су показале да могу бити успешне лидерке, а само на примеру криза са којима се суочавамо од пандемије, видимо како жене могу да буду део решења и изнесу терет за добробит свих. Много тога можемо научити од жена из сектора безбедности, а њихова заступљеност на позицијама одлучивања доприноси различитим перспективама које су неопходне за суочавање са безбедносним питањима, казала је.

Према речима Јанковић, много тога се постигло на пољу равноправности, али се жене и даље суочавају са разним облицима дискриминације, због чега се морају уложити додатни напори за унапређење положаја и безбедност жена у глобалу.

Регионална конференција “Жене у полицији и лидерство: изазови и добре праксе“ организована је у циљу размене искустава и добре праксе, као и изазова на регионалном и европском нивоу у сектору безбедности када су у питању лидерке и њихова улога, али и у циљу стицања нових знања и умрежавања и јачања сарадње кроз међусобну подршку и заједничке иницијативе.

Print Friendly, PDF & Email
back to top