Poverenica za zaštitu ravnopravnosti na regionalnoj konferenciji “Žene u policiji i liderstvo: izazovi i dobre prakse”

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na regionalnoj konferenciji “Žene u policiji i liderstvo: izazovi i dobre prakse”, koju je organizovala Mreža žena u policiji MUP Republike Srbije, u saradnji sa UN Women i Međunarodnim biroom za narkotike i sprovođenje zakona Stejt departmenta (INL) Američke ambasade u Beogradu.

Žene u Srbiji su pokazale da mogu biti uspešne liderke, a samo na primeru kriza sa kojima se suočavamo od pandemije, vidimo kako žene mogu da budu deo rešenja i iznesu teret za dobrobit svih. Mnogo toga možemo naučiti od žena iz sektora bezbednosti, a njihova zastupljenost na pozicijama odlučivanja doprinosi različitim perspektivama koje su neophodne za suočavanje sa bezbednosnim pitanjima, kazala je.

Prema rečima Janković, mnogo toga se postiglo na polju ravnopravnosti, ali se žene i dalje suočavaju sa raznim oblicima diskriminacije, zbog čega se moraju uložiti dodatni napori za unapređenje položaja i bezbednost žena u globalu.

Regionalna konferencija “Žene u policiji i liderstvo: izazovi i dobre prakse“ organizovana je u cilju razmene iskustava i dobre prakse, kao i izazova na regionalnom i evropskom nivou u sektoru bezbednosti kada su u pitanju liderke i njihova uloga, ali i u cilju sticanja novih znanja i umrežavanja i jačanja saradnje kroz međusobnu podršku i zajedničke inicijative.

Print Friendly, PDF & Email
back to top