Додељене Годишње медијске награде за толеранцију за 2017. годину

У оквиру Редовне годишње конференције Повереника за заштиту равноправности, додељене су по трећи пут Годишње медијске награде за толеранцију. Признања награђеним новинаркама и новинарима уручили су повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадор Андреа Орицио.

Новинари су награђени у три категорије – за најбољи тв/радио прилог, најбољи штампани/он-лине текст и за најбољу репортажу/документарни филм.

Првонаграђена у категорији “штампа/онлине” је новинарка недељника Време Јелена Јоргачевић Кисић. Друго место деле новинарке потрала Крушевацград и дневног листа Данас – Надежда Будимиров и Марјана Стевановић. Треће место освојила је Милица Стојановић, новинарка Центра за истраживачко новинарство Србије.

У категорији “ТВ/радио репортажа” прво место додељено је ауторском тиму Продукције ЈСП: Јовани Полић, Сањи Лончар и Славиши Лекићу. Другу награду добиле су новинарке Портала 013 инфо Ивана Предић, Мирјана Марић Величковић и Татјана Марин. Трећепласирана је Мирела Вељовић, новинарка ТВ Форума из Пријепоља.

Прво место у категорији “ТВ прилог” освојила је новинарка РТС-а Тамара Танкосић, док је друга награда припала новинару ТВ Н1 Србија Николи Радишићу.

На Годишњој конференцији Повереника за заштиту равноправности, шефица кабинета поверенице Антигона Андонов истакла је да је и ове године пристигао велики број изузетно квалитетних радова који порукама које шаљу доприносе превазилажењу стереотипа и предрасуда према мањинским и маргинализованим друштвеним групама, те су добри примери како медији могу да утичу на изградњу толерантног друштва у којем се поштују људска права и слободе.

Победници су одлучени гласовима петочланог жирија у којем су били Гордана Јанковић, шефица Одељења за медије у мисији ОЕБС-а у Србији, Антигона Андонов, шефица кабинета поверенице за заштиту равноправности и прошлогодишње добитнице награда, новинарке Биљана Радуловић, Надежда Гаће и Бојана Миловановић.

Print Friendly, PDF & Email
back to top