Посета хрватским телима за заштиту равноправности

 

У оквиру радне посете хрватским телима за заштиту равноправности, повереница Бранкица Јанковић састала се са правобранитељицом за особе са инвалидитетом Анком Слоњшак, правобранитељицом за родну равноправност Вишњом Љубичић и заменицом пучке правобранитељице Теном Шимоновић Аинвалтер.

Теме састанка са правобранитељицом Слошњак биле су проблеми са којима се суочавају особе са инвалидитетом и како унапредити њихов положај, пре свега у области запошљавања, уклањања архитектонских баријера…

Правобранитељица за родну равноправност Вишња Љубичић разговарала је са повереницом Јанковић о положају жена, ЛГБТ и транс особа у нашим друштвима. Једна од носећих тема била је остваривање репродуктивних права жена.

Повереница је разговарала и са пучком правобранитељицом о изазовима са којима се суочавају две земље у области заштите од дискриминације и унапређења равноправности.

На састанцима је договорено успостављање ближе регионалне сарадње и организовање регионалне конференције у Београду.ж

Делегацију из Србије чинили су помоћница поверенице Косана Бекер, виша саветница Татјана Јокановић и представници Мисије ОЕБС-а у Србији Јелена Јокановић и Младен Миловановић.

Print Friendly, PDF & Email
back to top