Посета делегације из Палестине

 

У оквиру петодневне студијске посете Србији, делегација државних званичника, представника цивилног друштва и медија из Палестине упознала се са радом независних институција у Србији: Повереником за заштиту равноправности, Заштитиником грађана и Повереником за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић палестинској делегацији представила је надлежности, активности и планове институције. У свом излагању, она је објаснила како изгледа поступак пред Повереником и навела најупечатљивије примере из праксе који се односе на дискриминацију у сектору безбедности.

О раду независних институција говорили су и заштитник грађана Саша Јанковић, као и повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић.

Делегација из Палестине разговараће и са представницима Министарства унутрашњих послова, цивилног друштва и медија о механизмима подношења жалби у сектору безбедности Републике Србије. Ову посету организовао је Женевски центар за демократску контролу оружаних снага у сарадњи са Заштитником грађана.

Print Friendly, PDF & Email
back to top