Учешће поверенице на скупу „Независне институције ближе грађанима“

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, заштитник грађана Саша Јанковић и Станојла Мандић, заменица Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, посетили су Сомбор у оквиру пројекта “Независне институције ближе грађанима“. Циљ овог пројекта који спроводе Грађанске иницијативе је стварање мреже организација са три независне институције, како би се унапредила веза између независних институција и грађана и грађанки на локалном нивоу.

Окупљени су се највише интересовали за решавање питања архитектонских баријера са којима се сусрећу особе са инвалидитетом, али истицали и друге проблеме попут брзине добијања података из катастра од градских власти, неопходност квалитеније заштите података из здравствених установа и Фонда за пензијско-инвалидско осигурање.

На скупу у Сомбору закључено је да је неопходно повећање свести и грађанске иницијативе у решавању проблема локалне заједнице, и истакнуто да је и у будућности неопходно организовање сличних скупова на којима ће грађани непосредно изнети своја искуства и проблеме локалне заједнице. Учесницима су подељени промотивни материјали о раду Повереника за заштиту равноправности и презентовани су резултати рада институције на територији Града Сомбора.

Print Friendly, PDF & Email
back to top