Подршка женском предузетништву

На позив амбасадорке Аустралије Џулије Фини, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић посетила је три винарије у склопу програма подршке женском предузетништву „Жене, вино и ткање“.

Винарије Галот у Банатским Карловцима, Спасић у Новом Сланкамену и Шијачки у Баноштору се разликују по величини, обиму производње, сортама грожђа од којих производе вино, али заједничко им је што су у све три најважнији стубови – жене. Оне су или власнице или главне технолошкиње за производњу вина.

Овом приликом су, у просторијама винарије Шијачки, жене из Етно мреже излагале и продавале ручно рађене одевне предмете.

Предузетнице су, са својим супругама или ћеркама, посетили и амбасадори великог броја земаља: Канаде, Холандије, Норвешке, Албаније, Румуније, Индонезије, затим заменица Заштитника грађана Гордана Стевановић, Виолета Јовановић и Снежана Јовановић из Етно мреже, као и представнице амбасаде Аустралије Зорана Катарановски и Ирена Милојковић.

Догађају је присуствовала и аустралијско-српска продуценткиња Изабела Савић која је заинтересована за израду документарног филма о женама које производе вино у овом региону.

Print Friendly, PDF & Email
back to top