Настављени састанци Поверенице и представница и представника НВО

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић наставила је серију састанака са невладиниm организацијаma у Србији разговарајући са представницaма Егала, Грађанских иницијатива и АМИТY.

На састанку са Весном Зорић, представницом Егала, невладине организације у јавности најпознатије по притужби коју су против Восјке Србије и Министарства одбране поднели због дискриминације трансродне мајорке Хелене, разговарало се о решавању положаја и статуса трансродних особа кроз примене законских и подзаконских решења, као и о давању подршке Повереника за заштиту равноправности овој организацији у налажењу простора за трансродне особе.

На састанку поверенице и директорке Грађанских иницијатива Маје Стојановић истакнуто је да би у даљој сарадњи посебан акценат требало da се стави на питања и теме које се тичу дискриминације у ужбеницима. Разговарано је и о начинима увођења тема за заштиту равноправности и борбе против дискриминације у предмет Грађанско васпитање, kao и о заштити положаја националних мањина у Србији.

Са Надом Сатарић из оранизације АМИТY разговарано је о изазовима у односу српског друштва према старима и старијима и посебно израженој дискриминацији и недовољном разумевању старијих особа, отежаном приступу услугама са којима се суочавају, а нарочито услугама здравствене и социјалне заштите.

Састанци поверенице Бранкице Јанковић са представницима осталих невладиних организација настављају се наредних дана.

Print Friendly, PDF & Email
back to top