Годишњи сусрет са међународним партнерима

Повереница Невена Петрушић одржала је састанак са представницима међународних институција, организација и амбасада са којима Повереник за заштиту равноправности сарађује на више пројеката у циљу искорењивања сваке дискриминације у Србији и изградњи толерантног друштва у коме сви уживају једнака права и имају једнаке могућности.

Повереница Петрушић сумирала је досадашње резултате у раду на заштити равноправности и борби против дискриминације, и представила планове за наредну годину где ће у фокусу бити деца и млади, старије особе, жене, националне мањине и особе које су изложе вишеструкој дискриминацији. Области којима ће Повереник за заштиту равноправности посветити посебну пажњу биће образовање и запошљавање, а један од важних задатака биће инсистирање на већем спровођењу препорука и мишљења које је донео повереник, као и повећање капацитета саме институције. У свему томе наставиће се врло важна сарадња Повереника за заштиту равноправности са организацијама цивилног друштва, медијима и синдикатима, уз неопходну подршку и помоћ коју својим искуством и капацитетима пружају међународни партнери.

Састанку су присуствовали шеф политичког одељења Делегације ЕУ у Србији Лука Бјанкони, шеф Канцеларије Савета Европе у Србији Тим Картрајт, директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен Ло, амбасадори Норвешке и Аустралије Нил Камсваг и Џулија Фини, шефица мисије UN Women у Србији Асја Вербанова, представници ОЕБС-а, УНДП-а, УСАИД-а, УНХЦР-а, амбасада Холандије, Хрватске, Велике Британије, Фондације за отворено друштво и други.

Повод за овај скуп је обележавање пет година од усвајања Закона о забрани дискриминације којим је установљена институција Повереника за заштиту равноправности као независан, самосталан и специјализован државни орган који се бави заштитом равноправности и борбом против дискриминације.

Print Friendly, PDF & Email
back to top