Састанак поверенице са шефом делегације ЕУ

Повереник за заштиту равноправности даје пун допринос даљој изградњи друштва заснованог на поштовању људских права рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић на састанку са шефом делегације ЕУ у Србији Емануелом Жoфреом током његове посете институцији Повереника.

Разговарајући о значају независних тела у јачању демократских капацитета и институција, повереница је нагласила да је важно остати на европском путу, наводећи да српско друштво дели идеје и темељне вредности које су довеле до оснивања ЕУ – жељу за миром, стабилност, економско благостање и јединство различитости.

На састанку је било речи о достигнутим стандардима у области заштите људских права, значају равноправности и потреби њихововг даљег унапређења.

Шеф делегације ЕУ пружио је пуну подршку даљем раду поверенице и истакао кључни допринос и улогу независних институција, укључујући и Повереника за заштиту равноправност у напорима да унапреди положај маргинализованих и друштвено осетљивих група, али и подржи слобода изражавања и култура дијалога.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top