Саопштење поводом састанка са министарком Аном Брнабић

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и министарка за државну управу и локалну самоуправу Ана Брнабић разговарале су данас о наставку добре сарадње између две институције.

На састанку је било речи о будућим заједничким активностима у области едукације државних службеника и запослених у локалним самоуправама у погледу примене антидискриминационих прописа и упознавања са праксом и политикама из ове области.
Министарка и повереница сагласиле су се да познавање антидискриминационог законодавства треба да буде део програма за полагање државног стручног испита и део обуке будуће Академије за државну управу.

Такође, договорена је заједничка дистрибуција локалним самоуправама новог Приручника за препознавање случајева дискриминације пред органима јавне власти који је намењен представницима државних органа, органа аутономне покрајине и локалне самоуправе, али и запосленима у јавним предузећима, установама, јавним агенцијама и другим организацијама којима су поверена јавна овлашћења.

Састанак са Аном Брнабић
Print Friendly, PDF & Email
back to top