ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ ТРАДИЦИОНАЛНОГ ТАКМИЧЕЊА СТУДЕНАТА У СИМУЛАЦИЈИ СУЂЕЊА У ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ОД ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Тим Правног факултета из Београда који чине Василије Бошковић и Никола Ивковић, победник је традиционалног такмичења „Moot court“, симулације суђења у области заштите од дискриминације, које Повереник за заштиту равноправности организује по осми пут, уз подршку Фондације за отворено друштво. Другопласирани је тим Правног факултета са Државног Универзитета у Новом Пазару, за најбољи писани поднесак је награђен тим Правног факултета из Ниша, док је најбољи говорник Василије Бошковић. На такмичењу је учествовало 15 тимова са правних факултета из целе Србије, а ове године случај се односио на дискриминацију по основу имовног стања.

Честитајући награђенима, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић је изјавила да је радује што будући правници и правнице проналазе инспирацију да се сваке године укључе у ово такмичење, чиме доприносе развоју правног образовања у области антидискриминационог права, кao и унапређењу равноправности и тoлeрaнциje. На овај начин наша институција нуди студентима и студенткињама специфичан вид антидискриминационе праксе, али и изазов за један нов и креативан будући посао, истакла је повереница.

Судије током полуфиналног и финалног такмичења, биле су еминетне судије и правници, међу којима председница Врховног касационог суда Јасмина Васовић, суткиња Уставног суда Гордана Ајншпилер Поповић, некадашња председница Уставног суда Боса Ненадић, судија Вишег суда Небојша Ђуричић, заменик Апелационог јавног тужиоца Драган Тешић, заменица Републичког јавног правобраниоца Александра Лазаревић, као и председница АСНС Ранка Савић, директор Центра за европске политике Небојша Лазаревић, директорка YUCOMа Катарина Голубовић, координатор Инцијативе за социјална и економска права Данило Ћурчић, некадашња директорка БГ центра за људска права Весна Петровић, и др.

Print Friendly, PDF & Email
back to top