ПОВЕРЕНИЦА СА СТУДЕНТИМА О ЗНАЧАЈУ ПРАВНЕ НАУКЕ У БОРБИ ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић присуствовала је свечаном обележавању почетка нове школске године на Правном факултету Универзитета Унион где је  будућим правницима,  пожелела добродошлицу у свет правне науке. Она је правну науку  описала као уметност доброг и једнаког, веома важну у креирању демократског друштва ослобођеног стереотипа.

Јанковић је поручила студентима права да у друштву које стварамо, важно место заузима институција Повереника за заштиту равноправности, као     независан и специјализован орган и централни државни механизам за борбу против свих облика и видова дискриминације.

Уз жеље за успех током студија, повереница је студентима поручила да институција Повереника студентима правних факултета пружа прилику да провере своје знање из области заштите од дискриминације, тако што традиционално организује национално такмичење студената правних факултета у Србији у симулацији суђења, moot court које је и едукативно и занимљиво.

На свечаности поводом почетка нове школске године, студентима су се обратили и проф.др Небојша Шаркић, декан и Виолета Дешировић, продекан за наставу Правног факултета Универзитета Унион.

Print Friendly, PDF & Email
back to top