Повеља „Пријатељ здравља старих“ повереници Бранкици Јанковић

Другог дана Сајма за треће доба 55+, Канцеларија за здравље старих, Градски завод за јавно здравље Београд и магазин Пензија доделили су повељу о статусу „Пријатељ здравља старих“ повереници за заштиту равноправности Бранкици Јанковић за допринос у борби против дискриминације наших најстаријих суграђана и суграђанки, унапређење равноправности, као и за промовисање и развијање међугенерацијске сарадње и солидарности.

Дискриминација, поготово ако се годинама трпи, може изазвати различите последице и лоше утицати на квалитет живота сениора и сениорки, што директно утиче и на њихово здравље. С друге стране, дискриминацију неретко чине и запослени у здравственим установама, углавном  због недовољне информисаности или незнања. Наш заједнички посао је да такво понашање спречавамо и изградимо друштво где ће сви имати једнака права на квалитетну здравствену заштиту. Здравље је један од најзначајнијих сегмената у животу сваког човека, тако да посебну пажњу морамо посветити спречавању дискриминације у остваривању права на здравствену заштиту.

Наши сениори и сениорке се током трајања сајма могу информисати о томе шта је дискриминација, како да је препознају и пријаве на штанду Повереника за заштиту равноправности у оквиру Сајма за треће доба на Београдском сајму, а уколико желе да поднесу притужбу због дискриминације, тим правника ће им изаћи у сусрет и помоћи око процедуре подношења притужби.

Brankica Janković, sajam 1
Print Friendly, PDF & Email
back to top