Посета делегације Молдавије Поверенику

 

Заштитник грађана Молдавије Михаил Kоторобаи и председник Комисије за равноправност Иан Фелдман посетили су Повереника за заштиту равноправности Републике Србије.

У просторијама Повереника одржано је неколико састанака на којима су се чланови молдавске делегације упознали са радом институције и у директном разговору са повереницом Бранкицом Јанковић сазнали више о искуствима и резултатима који су до сада остварени у борби против дискриминације и заштите равноправности.

Запослени у стручној служби Повереника презентовали су наша искуства у вези са поступањем по притужбама, упознали их са методологијом рада, најзначајнијим пројектима и информисали о сарадњи коју Повереник остварује са другим независним телима, државним органима, невладиним организацијама, медијима и међународним партнерима. Представнике молдавске делегације интересовала је и израда и процедура подношења редовних и посебних извештаја Скупштини Србије, као и антидискриминациона законска решења у нашој земљи.

Делегација из Молдавије састаће се наредних дана и са српским омбудсманом, као и са представницима најзначајних невладиних организација.

Print Friendly, PDF & Email
back to top