Дијалог младих са повереницом који је организовала Кровна организација младих Србије (КОМС)

Младима треба дати више шансе и сталну поруку да за њих има простора и да и те како могу да утичу на доношење најважнијих одлука које их се тичу, изјавила је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић на догађају Дијалог младих са повереницом који је организовала Кровна организација младих Србије (КОМС).

Она је навела да је дискриминација на основу старосног доба у врху, али да се институцији најмање обраћају млади, док искуства различитих организација које се баве положајем младих показују да се они често сусрећу са дискриминацијом, нарочито на тржишту рада. Због тога је важно да од њих директно чујемо на које начине унапредити сарадњу, нагласила је Јанковић.

Током разговора, млади су се интересовали за питања једнаког приступа образовању и здравственим услугама, а било је речи и о положају младих припадника осетљивих друштвених група.

Повереник за заштиту равноправности потписао је пoчетком године Меморандум о сарадњи са КОМС-ом, савезом 109 удружења младих у Србији. Данашњи догађај организован је у склопу серијала састанка младих са релевантним институцијама са циљем да се унапреди њихов положај.

Print Friendly, PDF & Email
back to top