Предавање поверенице на Сајму за треће доба

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић одржала је уводно предавање у оквиру програма Сајма за треће доба на Београдском сајму.

Међугенерацијска сарадња и солидарност није хуманост, то су поставке на којима почива свако друштво па и наше. Дигитална револуција јесте променила свет, али не и улогу међугенерацијске солидарности. То је премиса друштва у којој се све генерације разумеју и живе складно, рекла је повереница.

Она је нагласила да на овај сајам треба да долази што већи број младих, јер овакви догађаји су, између осталог, значајни и за њихову будућност јер треба да гледају на старење и старост реално, отвореног срца и ума.

Република Србија је успоставила механизме заштите од дискриминације и право свих нас је да те механизме користимо, без обзира ко и где дискриминацију чини, рекла је повереница и позвала наше најстарије суграђане и суграђанке да посете штанд Повереника за заштиту равноправности и информишу се о томе шта је дискриминација, како да је препознају и који им механизми заштите стоје на располагању.

Наш тим правника и правница радо ће вам изаћи у сусрет и помоћи уколико желите да поднесете притужбу нашој институцији, поручила је повереница Јанковић и најавила хор „Смиље“ који много боље, уметношћу, говори шта равноправност, између осталог, значи.

trece doba
Print Friendly, PDF & Email
back to top