Семинар за полицијске службенике и службенице у Крагујевцу

У полицијској управи у Крагујевцу одржан је шести семинар „Механизми препознавања и реаговања на дискриминацију“.
О улози и надлежности Повереника за заштиту равноправности говорила је Татјана Јокановић, виша саветница у стручној служби Повереника за заштиту равноправности, а проф. др Ивана Крстић са Правног факултета Универзитета у Београду представила је међународне стандарде у области заштите од дискриминације, механизме заштите и праксау Европског суда за људска права.

Проф. др Радомир Зекавица са Криминалистичко-полицијске академије представио је резултате истраживања „Однос полиције према дискриминацији“, Маја Бјелош из Београдског центра за безбедносну политику указала је на родну равноправност у сектору безбедности, док је Мартин Матијашевић са Факултета безбедности Универзитета у Београду одржао предавање на тему „Комуникацијски аспекти у примени полицијских овлашћења.“

Косана Бекер, помоћница поверенице за заштиту равноправности, указала је на значај и потребу проширивања знања полицијских службеника и службеница о питањима дискриминације, и одржала радионицу „Појам и облици дискриминације“.
Марија Макевић из Мисије ОЕБС у Републици Србији најавила је наставак оваквих едукација од септембра 2016. године.

Print Friendly, PDF & Email
back to top