Семинар за децу са темом „Србија: 0 дискриминације!“

Повереник за заштиту равноправности одржао је семинар за децу са темом „Србија: 0 дискриминације!“ од 28. до 30. новембра 2012. године у Ковачици. Семинар је одржан уз подршку УНИЦЕФ-а и у сарадњи са Заштитником грађана, а специјални гости су били представници организације ВеликиМали са децом и младима са сметњама у развоју.

На семинару је учествовао Панел младих саветника Заштитника грађана и група деце која ће у наредном периоду представљати групу младих Повереника за заштиту равноправности, а званично име ове групе ће бити накнадно изабрано од предлога које су млади дали на семинару.

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић је представила институцију Повереника након чега је одговарала на бројна питања учесника која су се односила на толеранцију, прихватање различитости и борбу против дискриминације. Такође је на семинару представљена и организација УНИЦЕФ-а, а учесницима су приближене различите активности ове организације као и њен историјат. Учесницима семинара представљен је и Заштитник грађана и појашњене су разлике између ова два независна државна органа. Семинар је обухватио неколико програма који су се односили на појам дискриминације, појавне облике и заштиту од дискриминације, а велика пажња је посвећена праву на образовање деце са сметњама у развоју и дискриминацију у образовном систему.

Print Friendly, PDF & Email
back to top