Повереница на састанку са делегацијом експерата ЕКРИ

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић присуствовала је састанку са делегацијом експерата Европске комисије против расизма и нетолеранције (ЕКРИ) који је одржан у Народној скупштини Републике Србије.

У склопу петог циклуса мониторинга, делегација  ЕКРИ-јевих експерата, боравила је у посети Републици Србији и том приликом разговарала са представницима независних државних органа, републичких власти, локалних самоуправа и цивилног друштва како би стекли свеобухватну слику о мерама које држава предузима у борби против расизма, расне дискриминације и нетолеранције.

Током посете Србији, један од састанака био је посвећен разговору са представницима независних државних органа током којег је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић са својим стручним тимом одговарала на питања експерата. Највећи број питања тицао се надлежности и овлашћења институције, притужби које Повереник прима, случајева говора мржње и механизама за борбу против дискриминације. Повереница је нагласила да институција Повереника за заштиту равноправности сматра да је ЕКРИ-јева Препорука број 15 о политици за борбу против говора мржње драгоцен документ који може послужити као јасна смерница у борби против говора мржње и дискриминације по том основу.

ecri
Print Friendly, PDF & Email
back to top