САСТАНАК ПОВЕРЕНИЦЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ИНИЦИЈАТИВЕ А11

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са координатором Иницијативе за економска и социјална права А11 Данилом Ћурчићем и представницима ове организације Милицом Маринковић и Владимиром Шаховићем са којима је разговарала о заштити од дискриминације и унапређењу људских права осетљивих и маргинализованих друштвених група.

Сарадња са цивилним сектором од изузетног је значаја за институцију, посебно када су у питању организације које раде на промоцији принципа једнакости и равноправности који су у неодвојивој вези са унапређењем положаја угрожених грађана и грађанки, нагласила је повереница.

Јанковић и Ћурчић су се сагласили да је криза изазвана пандемијом потенцијални извор економске несигурности, искључености и ризика од дискриминације, а најугроженији су људи који живе у сиромаштву, старији, особе са инвалидитетом, Роми и Ромкиње из неформалних насеља.

Да би се новонастали проблеми брже превазишли, потребно је заједничко деловање свих релевантних актера. Социјална правда услов је напретка сваког друштва, а кључне тачке треба да буду борба против сиромаштва и стварање једнаких шанси за све, закључено је на састанку.

Print Friendly, PDF & Email
back to top