Састанак поверенице са новоименованим шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Јаном Братуом

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са  новоименованим шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Јаном Братуом са којим је разговарала о поштовању различитости и значају равноправности као темељу сваког демократског друштва, као и дугогодишњој веома доброј и континуираној сарадњи.

Честитајући амбасадору на именовању, Јанковић је истакла важност подршке ОЕБС-а и нагласила активности које институција предузима на пољу заштите и унапређења равноправности, међу којима су бројне обуке и семинари, затим регионална сарадња тела за равноправност Југоисточне Европе , као и годишња медијска награда за толеранцију.

Шеф Мисије ОЕБС-а пружио је пуну подршку даљем раду повереници и истакао велики допринос и улогу институције која је посвећена јачању људских права, владавини права и даљем развоју демократског и толерантног друштва. Амбасадор Брату је нагласио да ће наставити конструктивну и партнерску сарадњу са Повереником за заштиту равноправности, уз уверење да ће се у предстојећем периоду та сарадња интензивирати на обострано задовољство.

Повереница и шеф Мисије ОЕБС-а сагласили су се о неопходности даљег оснаживања капацитета институције, а на састанку је било речи о будућим активностима и заједничким пројектима у различитим областима, у циљу унапређења равноправности.

Print Friendly, PDF & Email
back to top