Састанак поверенице са амбасадорком Републике Португалије

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са амбасадорком Републике Португалије Маријом Виржинијом Мендес да Силва Пином са којом је разговарала о значају равноправности и о даљим евроинтеграцијама Србије, имајући у виду да је Португал 1. јануара преузео шестомесечно председавање Европском унијом.

Јанковић је упознала Да Силва Пину са најважнијим активностима институције и нагласила да су питања равноправности и поштовања људских права приоритет и заједнички именитељ сваког савременог демократског друштва, што је било посебно изражено током сузбијања пандемије са којом се суочила цела Европа и свет.

Амбасадорка је истакла да је мисија португалског председавања заснована на вредностима солидарности, узајамног приближавања и заједништва, и пружила пуну подршку повереници у напорима које улаже на унапређењу равноправности, владавини права, толеранцији и уважавању  различитости, што представљају вредности које су заједничке свим европским друштвима, и важне су за убрзавање процеса приступања Србије ЕУ, који Португалија подржава.

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и амбасадорка Републике Португалије Марија Виржинија Мендес да Силва Пина разговарале су и посети жена из сеоских средина Србије  Португалији у циљу размене знања и искустава у области  унапређења пољопривредне производње и сеоског туризма.

Print Friendly, PDF & Email
back to top