Састанак поверенице и представника амбасаде САД

 

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић састала се представником амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији задуженим за људска права Кевином Фуријем.

Тема разговара било је стање људских права, посебно у остваривању и заштити равноправности, и положај независних институција у Србији. Представник амбасаде САД Кевин Фури похвалио је резултате рада Повереника у борби против дискриминације и заштити равноправности. Он је навео да су независна тела кључна за развој демократског друштва јер грађанима, пре свега, пружају могућност да заштите своја права. Истакао је да је од изузетне важности постојање Повереника за заштиту равноправности, као и да је од посебног зачаја да се одржи и осигура континуитет у раду институције у пуном капацитету. Још много посла има како у самој области борбе против дискриимације, тако и у сузбијању неразумевања које постоји у српском друштву када је у питању улога и значај независних тела, рекао је господин Фури.

Састанку је поред поверенице Невен Петрушић присуствовала и помоћница поверенице за заштиту равноправности Љиљана Лончар.

Print Friendly, PDF & Email
back to top