Састанак поверенице Бранкице Јанковић са канадским амбасадором Џајлсом Норманом

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са амбасадором Канаде Џајлсом Норманом са којим је разговарала о значају поштовања људских права и механизама заштите од дискриминације, као и наставку сарадње у активној промоцији родне равноправности кроз женско предузетништво, али и бројне друге активности

Јанковић је амбасадору представила најважније активности које институција предузима на пољу заштите и унапређења равноправности као темељној вредности сваког демократског друштва, као и изазовима са којима се суочавала током сузбијања пандемије. Такође, нагласила је одличну сарадњу и подршку коју је Повереник за заштиту равноправности имао до сада од канадских партнера, пре свега у оснаживању жена и девојчица у мањим местима јер су оне често изложене неразумевању околине која се споро одриче родно додељених улога.

Амбасадор је истакао значај и улогу институције Повереника, наводећи да је досадашња дугогодишња сарадња била одлична. Такође, изразио је очекивање да ће реализација заједничких активности усмерених на унапређење равноправности, владавине права, толеранције, као и стварања инклузивног друштва за све грађане и грађанке бити приоритет и у будућности.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top