Саопштење поводом објаве у медијима о „дискриминаторном понашању“ на аеродромима у Нишу и Краљеву

Поводом објаве у медијима о „непрофесионалном и дискриминаторном понашању“ служби сигурносних протокола на аеродромима „Константин Велики“ у Нишу и „Морава“ у Краљеву према женама са хиџабом, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић позвала је Мешихат Исламске заједнице да се обрате институцији Повереника за заштиту равноправности и поднесу притужбу уколико сматрају да је дошло до дискриминације.

„Србија је држава свих њених грађана и грађанки без обзира на националну или верску припадност у којој сви имају право на једнак третман и правну заштиту. Стога позивам да нам се као надлежној институцији за заштиту равноправности обрате сви они, у овом случају Мешихат Исламске заједнице, који сматрају да је дошло до повреде њихових права како бисмо у законом регулисаном поступку утврдили евентуелне повреде закона“, каже Бранкица Јанковић.

Формулар за притужбу, уз упутство за попуњавање и слање налази се на линку https://bit.ly/2YzTaWT, односно на званичном сајту институције Повереника – ravnopravnost.gov.rs.

Print Friendly, PDF & Email
back to top