Tribina o saradnji sa lokalnom samoupravom u Novom Pazaru – projekat IPA 2011

U okviru projekta IPA 2011 „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Srbiji”, u Novom Pazaru je organizovana tribina na kojoj su govorili predstavnici institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Tijana Milošević i Almir Pružljanin i ekspertkinja Tamara Lukšić Orlandić.

Skupu su prisustvovali predstavnici lokalnih institucija, nevladinih organizacija i građani i građanke Novog Pazara. U prvom delu tribine, prisutni su najpre bili upoznati sa ulogom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i mehanizmima zaštite od diskriminacije u Republici Srbiji, kao i sa najčešćim slučajevima diskriminacije koji su pokrenuti u okviru postupka zaštite pred ovim organom. Učesnicima/cama su predstavljeni rezultati istraživanja “Odnos predstavnika organa javne vlasti prema diskriminaciji u Srbiji”.

U diskusiji koja je usledila, učesnici su iznosili probleme sa kojima se najčešće susreću, kao i nedoumice u vezi sa postupkom zaštite od diskriminacije. Predstavnice organizacija civilnog društva iskoristile su priliku da podele svoja iskustva, a kao značajan problem istaknuto je da su sedišta važnih institucija i ustanova u Novom Pazaru nepristupačna osobama sa invaliditetom.

Video materijal sa skupa u Novom Pazaru možete pogledati na zvaničnom You Tube kanalu Poverenika.

Print Friendly, PDF & Email
back to top