Poverenica na konferenciji OEBS u Pragu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na dvodnevnoj završnoj konferenciji Ekonomsko-ekološkog foruma OEBS-a na temu „Promovisanje sveobuhvatne bezbednosti, stabilnosti i održivog razvoja kroz ekonomsko osnaživanje žena“, koja je održana u Pragu.

Obraćajući se učesnicima, poverenica je predstavila dostignuti nivo rodne ravnopravnosti, posebno na političkom planu koji takođe utiče na ekonomsko osnaživanje žena, a koje se sprovodi kroz različite programe. „Srbija radi i postiže napredak, ali potrebno je još mera kako bismo dostigli punu ravnopravnost žena i muškaraca, i na tome ćemo nastaviti da radimo još efikasnije, jer žena treba da ostvaruje ciljeve u svim sferama života, a sve što se učini za bolji položaj žena čini se i za čitavo društvo, njegovu bezbednost, stabilnost i održivi razvoj, “, naglasila je Janković.

Poverenica je na marginama skupa razgovarala sa predsedavajućom OEBS-a švedskom ministarkom spoljnih poslova Anom Lind, predsedavajućom Stalnog saveta OEBS-a, Ulrike Funered, predsednicom Privredne komore Malte Marizom Hereb i visokim predstavnikom OEBS-a za nacionalne manjine Kairatom Abrakmanovim. Na konferenciji su govorili državni sekretari i drugi predstavnici zemalja EU, kao i SAD, Velike Britanije, Turske, Albanije, Azerbejdžana, Ukrajine, Belorusije i drugi.

Print Friendly, PDF & Email
back to top