Повереница на конференцији ОЕБС у Прагу

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествовала је на дводневној завршној конференцији Економско-еколошког форума ОЕБС-а на тему „Промовисање свеобухватне безбедности, стабилности и одрживог развоја кроз економско оснаживање жена“, која је одржана у Прагу.

Обраћајући се учесницима, повереница је представила достигнути ниво родне равноправности, посебно на политичком плану који такође утиче на економско оснаживање жена, а које се спроводи кроз различите програме. „Србија ради и постиже напредак, али потребно је још мера како бисмо достигли пуну равноправност жена и мушкараца, и на томе ћемо наставити да радимо још ефикасније, јер жена треба да остварује циљеве у свим сферама живота, а све што се учини за бољи положај жена чини се и за читаво друштво, његову безбедност, стабилност и одрживи развој, “, нагласила је Јанковић.

Повереница је на маргинама скупа разговарала са председавајућом ОЕБС-а шведском министарком спољних послова Аном Линд, председавајућом Сталног савета ОЕБС-а, Улрике Фунеред, председницом Привредне коморе Малте Маризом Хереб и високим представником ОЕБС-а за националне мањине Каиратом Абракмановим. На конференцији су говорили државни секретари и други представници земаља ЕУ, као и САД, Велике Британије, Турске, Албаније, Азербејџана, Украјине, Белорусије и други.

Print Friendly, PDF & Email
back to top