Poverenica na manifestaciji „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“

Bezbednost dece i učenika je prioritet, a takođe je važno da učimo decu da prepoznaju različite vidove nasilja i diskiminacije, kao i da je moguće rešiti konflikte bez agresije. Deca nisu opterećena predrasudama i razlikama među ljudima i zbog toga je važno da radimo na njihovoj edukaciji kako bi zadržali taj duh otvorenosti, radoznalosti i prihvatanja različitosti, istovremeno razvijali empatiju i osećaj solidarnosti, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković povodom manifestacije „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

Događaj je održan u kompleksu Kriminalističko-policijskog univerziteta povodom početka školske godine i programa obuka o prepoznavanju nasilja i diskriminacije koje će biti organizovane u školama i ove godine kroz istoimeni projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”.

Cilj ovog projekta je da deca kroz radionice, druženje i igru saznaju koje posledice nosi nasilno ponašanje u stvarnom i virtuelnom okruženju, kao i da usvoje znanje o bezbednom ponašanju u saobraćaju i vanrednim situacijama.

Protokol o saradnji radi nastavka sprovođenja ovih informativno-edukativnih radionica zasnovanih na interaktivnom konceptu rada sa učenicima od prvog do osmog razreda svih osvnovih škola u Srbiji zaključili su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvete, Kriminalističko-policijski univerzitet, Agencija za bezbednot saobraćaja, Misija OEBS u Srbiji i Udruženje Caritas Srbije.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top