Poverenica otvorila 27. Radio dane RAB Srbija

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković otvorila je 27. Radio dane RAB Srbija, manifestaciju koja tradicionalno okuplja radijske profesionalce, direktore i vlasnike radio-stanica, voditelje, producente, muzičare, kao i druge goste iz Srbije i regiona.

„Uprkos svim novim tehnologijama zabave i informisanja, radio i dalje opstaje kao jedan od omiljenih medija. Pokazalo se da ljudi imaju poverenja u radio, a to je ono što je najvažnije u današnje vreme koje obliuje senzacionalizmom i poluistinama“, rekla je poverenica tom prilikom. Ona je čestitala udruženju radio stanica RAB Srbija na kontinuitetu i profesionalizmu koji pokazuju već gotovo tri decenije i podsetila na priznanje za za kontinuirano, posvećeno i profesionalno izveštavanje o ženama i devojčicama iz ruralnih oblasti koje je Poverenik dodelio ovoj organizaciji krajem 2023.

Janković je na skupu predstavila i novi priručnik za nediskriminatorno izveštavanje „Diskriminacija i ravnopravnost“ namenjen novinarima i novinarkama.

Print Friendly, PDF & Email
back to top